sobota 4. října 2014

Svatováclavské slavnosti, 27. 9. 2014 Floria Kroměříž

Letos poprvé se na Výstavišti Floria v Kroměříži konaly Svatováclavské slavnosti. Na oslavu Svatého Václava jste mohli ochutnat až 40 druhů piv a pivovar Zubr také pokřtil nové pivo Zubr Grand.

Program Slavností byl nabitý od rána až do pozdních večerních hodin. Nebylo možné navštívit všechny koncerty a akce, ale i tak vše, co jsem viděla, stálo za to.

Pro malé děti byla připravená pohádka O Čertovi, kterou připravilo brněnské Divadlo Prkno. Pohádka vznikla na motivy Pavla Čecha a byla plná bouchání, kouře a čertů. Kromě pohádky byly pro děti nachystány různé aktivity - trampolíny, skákací hrad či logické stolní hry.

V přední části výstaviště se během dne vystřídali různí hudebníci. Vystoupilo zde Komorní duo (příčná flétna a kytara) či Jamtour (folkový kvartet z Kroměříže). Ve střední části bylo menší pódium, kde koncertovala řada skupin, např. Event Jazz Trio nebo Triangl Band.

Akrobatické vystoupení motorek a kol bralo všem divákům dech - salta a vysoké skoky byly známkou nebezpečného sportu, ale borci na svých strojích své řemeslo zvládli. Dokonce se našlo několik odvážných diváků, kteří podstoupili riziko a lehli si do cesty tak, aby je bikeři mohli přeskočit. Za odvahu dostali poukaz na let balonem.

Na hlavním pódiu vystoupili známý zpěváci a skupiny. Nejprve zazpíval dlouho očekávaný Václav Neckář se svou skupinou Bacily. Při písních jako Stín katedrál či Čaroděj Dobroděj se přidali i diváci.

Po něm se objevila skupina Arrhytmia (čtyři violloncelisté s bubeníkem, kteří hrají metalové a rockové skladby). Na své si přišli i děti, které přišel pozdravit Kašpárek v rohlíku a po nich i Jaroslav Uhlíř. Tečku za celými slavnostmi udělala skupina Divokej Bill.

Na výstaviště přišlo během dne přes 7000 návštěvníků, což předčilo veškeré očekávání. Snad příští ročník bude stejně vydařený jako letos.

   

    

   

   

Žádné komentáře:

Okomentovat