pondělí 15. září 2014

Sněhurka a sedm trpajzlíků, 14. 9. 2014 Starý pivovar Kroměříž

Občanské sdružení Hortus Moraviae nachystalo na podzimní část dvě pohádky pro děti. První pohádka se odehrála 14. září v divadelním prostoru klubu Starý pivovar, kam se představení přesunulo kvůli nepřízni počasí z původního místa v Podzámecké zahradě. Sál byl brzy zaplněn malými diváky a jejich rodiči, kteří si sem přišli zpříjemnit nedělní odpoledne.

Pohádku Sněhurka a sedm trpajzlíků připravilo brněnské Divadlo Koráb. Vystupují zde dva herci  ve vícerolích (Radim Koráb a Petra Klímová) a loutky v podobě Sněhurky a sedm trpajzlíků. Příběh klasické pohádky zůstává nezměněn, jen trpaslíci jsou jiní. Místo Kýchala či Prófy se trpajzlíci jmenují Kaštánek, strýček Šípek nebo Bavlnka. Každý z nich je jiný - Kaštánek mluví velmi hlasitě, strýček Šípek je Moravák, Bavlnka koktá a třeba Žalud je vysmátý. 

Jako téměř každá pohádka pro děti, i tato končí šťastně. Děti se smály, napovídaly, spolupracovaly s herci a rodiče se při narážce na "to jsou blechy psí, ty na člověka nejdou" jen usmívali.  Po skončení představení děti odcházely ve veselé náladě a určitě se už těší na další pohádku.

  

Žádné komentáře:

Okomentovat