pondělí 18. srpna 2014

Slovenská skupina No Name rozezpívala Kojetín, 17. 8. Kojetín

Vyvrcholením každoročních Kojetínských hodů byla slovenská kapela No Name. Představovat kapelu snad nemusím, ale pro pořádek vám trochu kapelu přiblížím. No Name vznikla v roce 1996, velký průlom však nastal v roce 200, kdy přišly na svět hity jako Žily, Ty a tvoja sestra. Od této chvíle je kapela úspěšná, vydává CD a pořádá řadu turné po České a Slovenské republice.

17. srpna 2014 zamířila i do Kojetína, kde se každoročně pořádají hody. Vyvrcholením třídenní zábavy byla právě skupina No Name, kteří rozezpívali celé kojetínské náměstí. Igor Timko, zpěvák kapely, s lidmi žertoval, dělal vtípky, prostě skvěle obecenstvo bavil.

Hodinový koncert plný známých písní jako Čím to je, Prvá či Ženušky ukončil song Žily. Obecenstvo všechny písně znalo a se skupinou si je zpívalo. Ke konci koncertu lidé tleskali a žádali si přídavek.

   

Součástí kojetínských hodů byla i dobročinná sbírka spojená s dražbou CD No Name a trička podepsaného skupinou pro Markétku, která má nevyléčitelnou chorobu - cystickou fibrózu. Tyto děti, které onemocní cystickou fibrozou jsou označováni jako slané děti. Právě Markétka cystickou fibrózou onemocněla a touto cestou se jí lidé snaží finančně pomoci. Prodávali se náramky v hodnotě 50 Kč a CD se vydražilo za 1000 Kč a podepsané tričko za 1500 Kč, což jsou velmi krásné částky. CF léčitelná nemoc, ale v současné době je nevyléčitelná. Pokud byste chtěli "slaným dětem" jakkoliv pomoci, navštivte prosím stránku věnovanou cystické fibróze: www.cfklub.cz.

Žádné komentáře:

Okomentovat