úterý 15. srpna 2017

Zápisky z turistova deníku: Jeden den ve Westernovém městečku v Boskovicích

V Boskovicích jsem byla naposledy na základní škole. To už je skoro dvacet let, řekla bych. Od té doby uplynulo už mnoho vody a já se díky rychle tekoucím vodám rozhodla, že se do Boskovic podívám znovu. Tentokrát se svými dětmi.

Vyjížděly jsme z Kroměříže směr Prostějov, který je samý kruhový objezd, až se mi z toho opravdu točila hlava. Obava, že v Prostějově zajedu někam, kam nemám, mi naháněla husí kůži, ale kupodivu jsme to zvládly celkem v pohodě. Ocenila bych také více značení směr Boskovice, protože ten, kdo je horší řidič než já, těžko bude vědět, že Boskovice leží směrem Němčice na Hané. Ale to jen tak odbočka.

Do Boskovic jsme dorazily za hodinu a půl, těsně před tím, než se otevřely brány městečka. Parkoviště je dostatečně velké, vejde se tam až dvě stě aut, takže žádný strach, že nezaparkujete. Do Boskovic se dá v poklidu dojet i vlakem, autobusem.

V městečku neplatí naše měna. Naše první kroky tedy vedly do banky, kde jsme si vyměnily naše koruny za boskovické dolary a už jsme se se mohly pomalu rozkoukávat. A že toho k vidění bylo opravdu hodně.

Na Main Street stojí různé obchůdky se suvenýry, také občerstvení a Saloon 1870, kde se konají různá hudební vystoupení. Kousek dál od Main Street se nachází rýžoviště zlata, archeologické vykopávky či Kovo ZOO s bludištěm, pak také jezdecká aréna, kde probíhají různá koňská show. Ještě dál můžete navštívit šamana, indiánská týpí. 

Děti (a klidně i dospělí) si také můžou zajet na koni, půjčit si kozu a nebo si vyzkoušet svoji šikovnost v lanovém centru.

A to je jenom část, co jsem vyjmenovala.

Součástí vstupného byl i program, který byl pro nás velmi zajímavý. V jedenáct byla show na koních pod dozorem Dáši Rozsívalové, ve dvanáct začalo hudební vystoupení Ilony Stryové, ve čtrnáct hodin svoje umění předvedla na Main Street šikovná pistolnice Anny, která umí perfektně zacházet nejen s pistolemi, ale i s biči. Poslední představení bylo divadlo Sedm statečných znovu zasahuje. Tato bláznivá crazy komedie strhla každého diváka. Jediný placený program bylo kouzelnické vystoupení Ondřeje Soukupa.

Další ostatní atrakce už byly za boskovické dolary, takže doporučuji si vyměnit hodně peněz. "Jediné, co je zadarmo, je chytání lelků a koukání do blba." Cituji šerifova slova.

Po divadelním vystoupení jsme pomalu opouštěly westernový areál. Kdo měl ještě sílu a chuť, mohl si v přilehlém sportparku vyzkoušet cyklistické dovednosti.

Byl to příjemný den, pro děti jako stvořený.

Žádné komentáře:

Okomentovat