středa 12. dubna 2017

Omalovánky Selekce


ILUSTRACE: Sandra Suy
NAKLADATELSTVÍ: CooBoo
ROK: 2017
POČET STRAN: -
ZDROJ: vlastní


HODNOCENÍ:



Anotace
Jestliže jste si zamilovali sérii Selekce, jsou tyto krásné omalovánky to pravé pro vás. Půvabné ilustrace jednotlivých postav z tohoto světa stejně jako úžasné ručně psané citáty ze všech knih této fantastické série vás naprosto uchvátí a přenesou vás mezi Maxona, Aspena, Americu, Marlee a další.

Hodnocení
třpytivá gelová pera
Další knižní omalovánky, které se objevily na našem trhu, se jmenují Selekce. Knižní podoba se skládá z pěti dílů - Selekce, Elita, První, Dcera a Koruna. Příběh je veskrze téměř pohádkový - jeden princ, třicet pět dívek bojující o princovu přízeň. Přiznám se, že jsem tuto sérii zatím ještě nečetla. Ale mám tuto sérii ve svém dlouhatánském seznamu přání.

Omalovánky Selekce jsou ve formátu A4. Mají měkkou vazbu, takže pokud nekreslíte na pevném podkladu, je lepší si pod omalovánky vložit tvrdou podložku.

Omalovánky jsou rozdělené do pěti částí, které jsou pojmenovány stejně jako jednotlivé knižní díly. Název je vyobrazený na černém podkladu s ornamenty. Tento nápad se mi moc líbí. Dále následují dva typy obrázků. Jeden typ ilustrací je černý text vyobrazený na bílém pozadí, obklopený kytičkami, listy či srdíčky. Druhou částí jsou ilustrace postav, které najdete na každém takovémto obrázku.

pastelky Mondeluz rozmývané vodou
Nedá mi to a musím souhlasit s názory, že text, který je v omalovánkách vytištěn, mohl být v češtině. Název je v češtině, autorka má příjmení s českou koncovkou, úvodní text je také v češtině. A anglické úryvky zkrátka nejsou ono. 

Papír v těchto omalovánkách je lehce silnější. Snese trochu akvarelového malování, ale nesmí se moc přehnat vody, protože papír pak prosákne a zkrabatí se. Na jednu stranu to vůbec nevadí, protože obrázky jsou jednostranné, na druhou stranu je to trochu škoda.

Ilustrace jsou však moc krásné, jsou romantické a zamilované. Vybarvování si užijí všichni, kteří mají rádi módu, protože o hezké šaty tady není nouze.

Mně se omalovánky líbí, obrázky dávají spoustu možností, jak je vykreslit. Fantazii se meze nekladou.

Napsáno pro Databázi knih

Žádné komentáře:

Okomentovat