neděle 19. července 2015

Zápisky z turistova deníku: Lanáček Otrokovice

Už je zase léto, doba cestování a poznávání nových věcí. No, tentokrát vám představím místo, které je ideální pro děti a na své si přijdou i dospělí. Mluvím o Lanáčku v Otrokovicích.

Lanáček je nově vzniklé lanové centrum pro děti. Je postaven hned vedle městského koupaliště Bahňák, není nad to, když se po osvěžujícím koupání děti přemístí do lanového centra a vyřádí se i tam.

Co všechno na děti čeká? Pavoučí síť, netopýří most či opičí dráha. Na konci čeká děti buď skluzavka nebo sjezd na lanovce. Není třeba podotýkat, že všechny děti využily lanovky. Kromě této atrakce mohly děti využít trampolíny, velkou nafukovací plachtu. Menší ratolesti mohly využít dvou houpaček a dvou skluzavek.

Další atrakcí pro děti jsou autíčka/motokárky. Velká nevýhoda však byla, že se jezdilo po trávě, i když posečené, pro menší děti byl problém zdolat travnatý terén. Výhodnější by však bylo, kdyby mohly jezdit po pevné ploše.

Jak už jsem psala, užít zábavy si mohou i dospělí. Je zde pro ně připravená velká houpačka. Důmyslný systém vyveze odvážného zájemce až do výšky čtvrtého patra a poté chvíli padá volným pádem než se zhoupne na druhou stranu. Atrakce jen pro odvážné a otrlé. Klobouk dolů před všemi, kteří si chtěli zažít adrenalin.

Lanové centrum je spojené s nekuřáckou a klimatizovanou restaurací, venku jsou připravená další místa k sedění. Rozhodně se mi prostředí líbilo, bylo zajímavě řešené.

Určitě to není naše poslední návštěva otrokovického Lanáčka.

Jak se do Lanáčka dopravit? 
Velice jednoduše. Využili jsme MHD, číslo 55, které jede z nádraží až na zastávku Štěrkoviště. Poté přejdete cestu a půjdete pořád rovně až ke stadionu a pak se vydáte doleva a po 200 m jste u cíle.

Do centra se lze dopravit i autem, ale v horkém a slunném počasí asi bude problém zaparkovat. Tuto variantu jsem nezkoušela. Nadšenci pro kola se zde dopraví také snadno. Vede sem cyklostezka podél Moravy, z Kroměříže do Otrokovic se sem dopravíte během hodiny (podle zdatnosti cyklisty).

   


Žádné komentáře:

Okomentovat