úterý 19. května 2015

Turistické Lotyšsko

Zdroj: www.sehnalova.cz
Středeční kroměřížské Lotyšské dny patřily cestování. Nejprve návštěvníci Knihovny Kroměřížska mohli shlédnout dokumentární filmy o Lotyšsku z pořadů Cestománie a Objektiv a dozvědět se tak přímo přes objektiv kamery, jak se žije v Lotyšsku během letního slunovratu, který se odehrává ve dvou dnech. Tyto dny se nazývají Líga a Janis. Lidé jsou ověnčení květy a listy ze stromů, zpívají a tančí. Svůj největší svátek si užívají každými doušky.

Vrcholem celého odpoledne bylo povídání Milana Pekaře, který se do Lotyšska vydal objevovat nejen Rigu, ale i další města.  Do Lotyšska se vydal v březnu, kdy se brzo stmívá a pouze na víkend. Přesto však stihl navštívit řadu zajímavých míst.

Do Lotyšska cestoval letadlem, nejpohodlnějším a nejrychlejším možným způsobem. Seznámil se s hlavním městem, poté vlakem odjel do přímořských letovisek jako je Dubulti, Vecāķi a Sigulda. 

Kromě zážitků prezentoval spoustu fotografií, některé z nich byly součástí fotografické soutěže. Ukazovaly záběry z Rigy, ale i siguldských hradů či fotografie pobřeží Baltského moře. 

Lotyšsko musí být krásná země a rozhodně stojí za procestování a poznat ji blíž.

Více fotografií naleznete na stránkách poslankyně Evropského Parlamenut Olgy Sehnalové

Žádné komentáře:

Okomentovat