pondělí 27. dubna 2015

Šťastný život bez úrazů

V sobotu 25. dubna se na Hanáckém náměstí pořádala akce s názvem Šťastný život bez úrazů. Organizátorem bylo Mateřské centrum Klubíčko v Kroměříži. Celé odpoledne se soutěžilo se sportovní a dopravní tématikou a děti plnily rozmanité úkoly, např. jízda zručnosti na koloběžce či odrážedlech, nebo poznat správně barvy na semaforech.

Po celou dobu trvání akce si mohli všichni prohlédnout vnitřní vybavení aut integrované záchranné služby. Byla k dispozici dvě hasičská auta, auto rychlé záchranné služby a policejní auto. Děti si také mohly vyzkoušet stříkání z hadice či povozit se na nosítkách a vyzkoušet sirény. Všichni přítomní také zhlédli zajímavou ukázku výcviku policejních psů od klasických povelů až po střílení a zadržení pachatele. Druhým doprovodným programem byla ukázka cvičení mladých hasičů.

  

  

1 komentář:

  1. Já doufám, že se u dětí obejdeme bez větších úrazů a nemocí. To si pak člověk uvědomí, co je vlastně v životě nejdůležitější. Bydlíme v patrovém domě, takže jakmile se dcera narodila, tak jsem za pár dní hledala nějaké kvalitní dětské zábrany , abychom měli schody zabezpečené ještě dřív, než začne lézt, aby se nestal nějaký malér.

    OdpovědětVymazat