úterý 23. prosince 2014

Řeknu ti to v říjnu

Poslední divadelní hrou v letošním roce byla konverzační komedie Řeknu ti to v říjnu. Tuto lehkou komedii si připravilo Divadlo DiGoknu z Rožnova pod Radhoštěm, kteří se 11. prosince sešli v Klubu Starý pivovar, aby v předvánočním čase zpříjemnili divákům čtvrteční večer.

Protiklady se přitahují
Ludvíkovi je 37 let, je svobodný, povoláním truhlář - stolař, nemá žádné koníčky, jen je pedant a puntičkář. Má maminku, na které je neuvěřitelně závislý (nebo ona na něm?) a celý jeho svět se točí kolem ní. 

Lída má 35 let, má ráda akvaristiku a sbírá ořezávátka. Právě se rozešla s Maxem a do telefonu mu slíbila, že sbalí prvního chlapa, kterého potká. Tím prvním je právě Ludvík.

Ona ho chce, on ji nechce, ona ho chápe, on ji nechápe, ona ho nechce, on ji chce, pak se nechtějí oba a nakonec jí to Ludvík řekne v říjnu. Co ji to chce říct v říjnu? Lída očekává radostnou zprávu, ale musí si prostě počkat do října. 

Je libo postelová scéna? Před "akcí" následovala
 kompletní očista dočista
Autorská hra s názvem Řeknu ti to v říjnu je hra o dvou lidech. Jednoduché kulisy, které se podle potřeb měnily z barového pultu na pohovku či postel a všudypřítomná maminka, která svého Ludvíčka neustále kontroluje mobilem a její neustálá přítomnost vznáší do vztahu Ludvíka a Lídy nejistotu.

Lehká, trochu absurdní komedie o dvou osamělých lidech, kteří se k sobě přitahují i přes nepřízeň osudu, je také o velké toleranci a vzájemného pochopení a překonání nesnází.

Divákům se hra líbila, bylo to velmi milé zpestření v předvánočním shonu.

Informace o hře
Autor hry: František Kreuzmann, Ilona Zámečníková
Režie: František Kreuzmann
Hrají: Lída Malá - Ilona Zámečníková
           Ludvík Krkoška - Marek Španihel
           Hlasy - Kateřina Březinová, Alfréd Strejček
DivadloDivadlo DiGoknu
Premiéra: 8. června 2013
Zdroj fotografie: Luboš Janota

Žádné komentáře:

Okomentovat